Ata thonë se vizionarët shpesh keqkuptohen edhe para kohës së tyre, por duke gjykuar nga vizioni i meta-universit të paraqitur nga Zuckerberg, ajo e ardhme nuk premton shumë

Njeriu i parë i Metës, në ngjarjen Inside the Lab më 23 shkurt, zbuloi një koncept fillestar të një meta-universi të mundësuar nga inteligjenca artificiale. Zuckerberg beson se inteligjenca artificiale është një pjesë kyçe e konceptit të meta-universit, por sipas tij, puna është ende në fillimet e saj.

Koncepti i inteligjencës artificiale në këtë rast është mishëruar në robotin Builder Bot që ju ndihmon të përmbushni kërkesat. Builder Bot ju lejon të përshkruani botën që dëshironi dhe në bazë të kësaj do të gjenerojë pjesë të asaj bote.Builder Bot është pjesë e një projekti më të madh të quajtur Project CAIRaoke që synon të krijojë inteligjencë artificiale me të cilën mund të flisni vetë për krijimin e botëve virtuale.