“Çfarë do të vlente nëse jemi të shëndetshëm dhe fqinjët kanë probleme,” tha sot Presidenti serb Aleksandar Vuçiq, duke komentuar rreth dozave të vaksinave që ai do t’i japë Maqedonisë.

Ai shtoi se shkathtësia e Zaev kontribuoi që Serbia t’i jepte 8.000 vaksina Maqedonisë së Veriut.

“Po kur duhet t’i ndihmojmë ata?” Normalisht, kur ata janë në vështirësi. Është shkathtësia e Kryeministrit Zaev, i cili luftoi që vendi i tij të sigurojë vaksina. Unë mendoj se kjo nuk është vetëm një lëvizje miqësore dhe vëllazërore nga ne dhe Maqedonia e Veriut, por gjithashtu për të treguar se ne jemi duke menduar për fqinjët tanë dhe marrëdhëniet tona të ndërsjella,” tha Vuçiq.

Ai njoftoi se vaksinimi masiv do të fillojë sot në Serbi.

By I ZH