Mëngjesin e sotëm, në bisedë me përfaqësuesit e vendeve të zhvilluara, kam marr propozim se si duhet të duket kompromisi, të cilin e kam hedhur poshtë, sepse e ofendon Serbinë, tha Aleksandar Vuçiq, pas mbledhjes së Këshillit të Sigurisë.

“Kërkojmë urgjentisht përgjigje nga BE-ja, nëse ekziston apo jo Marrëveshja e Brukselit. Heshtja e tyre dhe mospërgjigjja do të jetë shenjë se kjo marrëveshje nuk ekziston dhe se nuk ka mbështetje për Asociacionin e Komunave serbe”, tha Vuçiq.

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, madje e ka quajtur veprim kriminal të Kosovës ndërhyrjen në veri për zbatimin e masës së reciprocitetit për targa.

By I ZH