Bota

Trump emëron pasardhësin e Grenellit si ambasador i SHBA-së në Gjermani

Presidenti amerikan Donald Trump ka propozuara para Senatit emërimin e Douglas Macgregor si ambasador i ri i jashtëm në Gjermani.

Ambasadori i ri i Jashtëm i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Gjermani u emërua nga presidenti i SHBA-së Donald Trump, sipas një deklarate të publikuar më 27 korrik në faqen zyrtare të Shtëpisë së Bardhë, transmeton lajmi.net.

Koloneli i Rezervistëve, Douglas Macgregor është emëruar si Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Berlin.

Senati amerikan duhet të aprovojë emërimin. Mcgregor rekomandohet në emërim si një ekspert i njohur për planifikimin e forcave të armatosura dhe strategjinë ushtarake dhe politike.

Kujtojmë që ambasadori i mëparshëm nga ne në Gjermani, Richard Grenell, mbajti këtë pozitë për rreth dy vjet dhe e la atë në qershor të vitit 2020.