Skuadrat e shahut nga Rusia ,dominuan në Evropianin e klubeve të shahut, që u zhvillua në Strugë. Në konkurencën e meshkujve, në vendin e parë u ndal skuadra “Medni Vsadnik”, ndërsa te femrat dominuan shahistet e skuadrës “Urali Jugor”.

Shahistët rus edhe pse ishin bartës të dytë, arritën deri te medalja e arit, duke arkëtuar 13 pikë, ose një më shumë se skuadra “Novi Bor” nga Çekia në vendin e dytë, ndërsa medalja e bronzit i takoi skuadraës nga Azarbejxhani, “Vugar Gashimov” me 11 pikë.

Nga skuadrat nga Maqedonia, ajo e Alkaloidit, në konkurencën e meshkujve ishte më e mirë dhe u ndal vendin e 9-të me 9 pikë, ndërsa tek femrat, skuadra e Kumanovës, arriti që të ndalet në vendin e 5-të.

By B I