Disa punëtorë jo-esencialë në Spanjë do të lejohen të kthehen në punë të hënën pasi vendi ka relaksuar pjesërisht masat e bllokimit.

Prodhimi dhe ndërtimi janë ndër bizneset që do të lejohen të rihapen, për sa kohë që ato respektojnë udhëzimet e rrepta të sigurisë.

Dyqanet, restorantet dhe vendet argëtuese jo thelbësore do të mbeten të mbyllura.

Dhjetë milionë maska për fytyrë do t’u jepen gjithashtu atyre që udhëtojnë në transportin publik këtë javë pasi njerëzit fillojnë të kthehen në punë, raporton BBC.

Spanja është një nga vendet më të goditura nga shpërthimi i koronavirusit – me më shumë se 166,000 raste të konfirmuara dhe gati 17,000 vdekje deri të dielën.

Por numri i infeksioneve të reja ka rënë.

By I ZH

Leave a Reply