Sot Qyteti i Shkupit prezantoi masat përmes së cilave do tu dal në ndihmë kërkesave të skenës së kulturës së pavarur që t’ju mundësoj siguri sociale dhe mundësi për krijime kulturore artistëve pa ekzistencë të përhershme dhe të cilët me gjendjen e jashtëzakonshme kanë humbur të gjitha angazhimet e tyre.

Me “Kulturë në kohë Korone”, parashikohet që të riorientohen mjetet buxhetore, anulim i investimeve kapitale që nuk janë me prioritet në kulturë, garantimi i një honorari minimal për të gjithë artistët e angazhuar në kohë krize, si dhe adoptimi i të gjitha programeve kulturore të të gjitha institucioneve të Qytetit me kushtet e reja për punë.

Programet kulturore të institucioneve do të emetohen online. “Kultura në kohë Korone”, fillon sot me një shëtitje online në Kopshtin Zoologjik.

By I ZH

Leave a Reply