Bota Lajme

Qeveria gjermane do të konsiderojë lehtësimin e masave të koronavirusit

Qeveria gjermane do të shqyrtojë sot mundësinë e lehtësimit të masave të paraqitura në luftën kundër koronavirusit.

Zyrtarët thonë se mbyllja e shkollave dhe shumë fabrikave, dyqaneve dhe restoranteve gjatë një muaji të kaluar ka dhënë rezultat në luftën kundër epidemisë, dhe se spitalet gjermane janë të pajisura mirë për të trajtuar pacientët e infektuar me koronavirus.

Sidoqoftë, ata paralajmërojnë se rruga për normalizimin e plotë të jetës në vend është e gjatë.
Në Gjermani u njoftua sot një bisedë midis kancelares Angela Merkel, kabinetit të saj dhe guvernatorëve të shteteve federale nëse masat për të luftuar epideminë mund të zbuten dhe në çfarë mënyre, nëse është e mundur.

Instituti Robert Koch paralajmëron se është ende shumë herët për të zbutur masat dhe se numri i përditshëm i personave të infektuar rishtaz është ende i lartë, megjithëse ka një ngadalësim në përhapjen e epidemisë./BiMedia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *