Meqenëse India shpalli karantinë kombëtare tetë ditë më parë, policia indiane në të njëjtën kohë ka treguar që ato mund të jenë shumë të zgjuar dhe qesharakë, por edhe shumë mizorë për shkelësit që nuk zbatojnë masat e izolimit, transmeton BiMedia.
Disa prej tyre, në helmeta me ngjyrë prej koronavirusi, kërcejnë në rrugë me maska ​​dhe paralajmërojnë njerëzit për rrezikun e infeksionit dhe nevojën për izolim, ndërsa në raste të tjera kapin shkelës të rregullave dhe i rrahin me shkopinj prej druri.
Rrugët e qytetit me 1.3 miliardë banorë, kanë qenë bosh që nga 23 mars, kur qeveria nxori një dekret izolimi për të parandaluar përhapjen e Covid-19.
Në të gjithë vendin, policia po ndjek pajtueshmërinë e urdhrit. Në jug të Bangalores, policët janë maskuar si aktorë për të parandaluar njerëzit të largohen nga shtëpitë e tyre.
Dy policë të veshur me helmeta jeshile dhe të kuqe kërcejnë para shoferëve që i ndaluan, ndërsa dy policë të tjerë goditën një gong dhe bilbil për të njoftuar një “sulm virusi”.


“Shfaqja mund të argëtojë banorët e qytetit, por qëllimi i saj është t’i ndërgjegjësojë njerëzit për faktin se virusi po përhapet,” tha Inspektori i Policisë Vijay Fadagil.

Por policia indiane nuk është gjithmonë aq humane dhe argëtuese siç mund të shihet në pamjet që qarkullojnë në rrjetet sociale. Policia regjistroi motoçikletat duke ndjekur pas autorët dhe duke i rrahur me shkopinj prej druri, dhe asnjë tregtar i perimeve nuk u kursye të hynte në qytet.

Edhe pse ka pak raste të dhunës në polici, autoritetet turpërohen, duke shpjeguar se ato janë metoda të përdorura 30 deri 40 vjet më parë dhe nuk përdoren më nga policia.

BiMedia

By I ZH

Leave a Reply