Vendi

Pendarovski: Të mos lejojmë që mjekët gjysmë të shkolluar dhe sharlatanë të ndikojnë në vendimin për vaksinimin

Kryetari i RMV-së, Stevo Pendarovski, në fjalimin e tij në Kuvend deklaroi se nuk duhet të lejojmë që mjekët gjysmë të shkolluar dhe sharlatanë të ndikojnë në vendimin për vaksinimin.

“Detyra jonë më e rëndësishme pas pandemisë Covid është të bëjmë një analizë të funksionimit të rendit juridik. Në fillim të vitit të ardhshëm, unë do të marr vendim mbi një debat publik mbi krizat dhe menaxhimin e emergjencave.

Lidhur me kufizimin e lëvizjes dhe marrëdhëniet sociologjike, ne dështuam, duke pasur parasysh që masa të tilla shtrënguese prekën qytetarët psikologjikisht. Kjo ka krijuar mosbesim në institucione, prandaj nuk presim fushata negative të vaksinimit. Ne nuk duhet të lejojmë që mjekët gjysmë të shkolluar dhe sharlatanë të ndikojnë në vendimin e vaksinimit në shekullin 21”, tha Pendarovski.

Nëse çmimi i bashkimit me BE-në është heqja dorë nga identiteti dhe gjuha, nuk ka asnjë maqedonas të gjallë që do ta lejojë atë. Nuk duhet të ketë referendum për këtë sepse rezultati dihet, tha Presidenti i Maqedonisë, Stevo Pendarovski në fjalimin e tij në Kuvend.