Presidenti i vendit, Stevo Pendarovski gjatë konferencës për shtyp pas përfundimit të seancës së Këshillit të Sigurimit tha se shteti deri më tani ka pasur një qëndrim dhe gatishmëri të duhur në luftën kundër koronavirusit.
Sot mbajtëm seancën e 4-të të Këshillit të Sigurimit. Unë mora vendimin për të shpallur Gjendjen e Jashtëzakonshme më 18 mars dhe, siç e njoftova në atë kohë, qeveria tani ka fuqi të plotë dhe ka detyrim të raportojë për efektet e masave që po ndërmerr në luftën kundër koronavirusit.
Deri më tani kemi pasur një strukturë të përshtatshme shtetërore, zbatim të rreptë të masave të OBSH-së dhe me pak përjashtime kemi një sjellje të ndërgjegjshme të qytetarëve. Do të duhen masa serioze për të zvogëluar, sa të jetë e mundur, efektet në ekonomi. Ditët e vështira nuk janë ende pas nesh. Bëj thirrje të jem përgjegjës dhe solidar, të qëndroj në shtëpi, të dalim vetëm kur është e nevojshme, tha Pendarovski

By I ZH

Leave a Reply