Kreu i lirë, gjatë festës së Pashkëve, me siguri do të jetë më i gjatë se këtë fundjavë, njoftoi Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe, por nuk do të fillojë ditën e enjte në orën 16:00, siç ishte menduar. Ora policore do të fillojë të premten në orën 16 dhe do të mbarojë të martën e ardhshme, pas festës.

Që nga 18 Mars, kur u vendos ora policore, më shumë se 2,000 qytetarë kanë shkelur vendimin e qeverisë. Në 24 orët e kaluara, që është pjesë e orës më të gjatë të policisë deri më tani, janë regjistruar 138 shtetas të cilët nuk e respektuan masën. Prej tyre, 117 u arrestuan, përfshirë dy të mitur.

Sipas statistikave të Ministrisë së Brendshme, ora policore më së shumti respektohet nga fëmijët dhe të moshuarit mbi 67 vjeç, të cilët kanë ndalimin më të rreptë të lëvizjes dhe mund të dalin vetëm për një periudhë prej dy orësh gjatë ditëve të punës.

Shumica e njerëzve që nuk e respektuan masën janë nga Shkupi. Që nga fillimi i gjendjes së jashtëzakonshme deri më tani, 732 qytetarë kanë lëvizur gjatë orës policore. Prej tyre, 380 u arrestuan, dhe 142 persona u paralajmëruan, dhe masa shtesë do të vendoset për 155 persona.

BiMedia

By I ZH

Leave a Reply