Presidenti amerikan Donald Trump është testuar përsëri në koronavirus dhe rezultatet e tij kanë qenë negative, raportojnë mediat amerikane, Transmeton BiMedia.

Numri i përgjithshëm i të infektuarve në Shtetet e Bashkuara është rritur në 245.373, dhe 6,095 njerëz kanë vdekur.

Administrata amerikane është e gatshme të ndjekë shembullin e zyrtarëve federalë dhe ka filluar t’i këshillojë amerikanët që të veshin maska ​​mbrojtëse jashtë shtëpive të tyre. Epidemia e koronavirusit në Shtetet e Bashkuara është në lëvizje të plotë, dhe numri i vdekjeve po rritet me shpejtësi.


Duke folur në një konferencë të Shtëpisë së Bardhë, Deborah Brix, një anëtare e selisë së fushatës antikoronavirusit, tha se Qendrat e SHBA për Kontrollin e Sëmundjeve do të shtonin maska ​​mbrojtëse në rekomandimet e saj për mbrojtjen e infeksionit në ditët e ardhshme.
Dhe kreu i Shtabit të Parandalimit të koronavirusut, Zëvendës Presidenti Michael Pence tha në një konferencë të Shtëpisë së Bardhë se masa për të veshur maska ​​do të miratohej brenda ditëve, tha PDSH. /BiMedia/


By I ZH

Leave a Reply