Mbretëresha Elizabeth do t’i drejtohet kombit të saj me një fjalim jashtëzakonisht të rrallë, të dielën, derisa Britania po luftonë me përhapjen e virusi vdekjeprurëse.

Qeveria e ka futur Britaninë në një mbyllje virtuale, duke mbyllur baret, restorantet dhe pothuajse të gjitha dyqanet, ndërsa gjithashtu ndalon mbledhjet sociale dhe urdhëron britanikët të qëndrojnë në shtëpi përveç nëse është absolutisht thelbësore që të dilet jashtë, njofton Klan Kosova.

Numri i vdekjeve në Mbretërinë e Bashkuar ishte rritur me 684 në 3.605, duke u rritur me 23% një ditë më parë.

“Madhështia e saj Mbretëresha ka regjistruar një transmetim të veçantë për Mbretërinë e Bashkuar dhe Commonwealth në lidhje me përhapjen e koronavirusit”, tha në deklaratë Buckingham Palace, pa dhënë detaje në lidhje me përmbajtjen e tij.

Fjalimi, i cili u regjistrua në kalanë Windsor, ku monarkja 93 vjeçare po qëndron me burrin e saj Princin Filip, do të transmetohet të dielën.

Muajin e kaluar, mbretëresha lëshoi një deklaratë të shkruar në të cilën ajo tha se familja mbretërore do të luante rolin e saj në sfidën e shpërthimit të koronavirusit.

“Ne e dimë se shumë individë dhe familje në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar dhe në mbarë botën, po hyjnë në një periudhë shqetësimi dhe pasigurie të madhe,” tha ajo atëherë.

By I ZH

Leave a Reply