A keni një kafshë të preferuar? Njerëzit kanë mendime të ndryshme kur bëhet fjalë për këtë pyetje, dhe shpesh ata e bazojnë atë në një kafshë shtëpiake që jeton në shtëpinë e tyre. Por, herë të tjera, njerëzit mund të përmendin një kafshë të egër madhështore, si një luan apo elefant. Kjo është një pyetje pa një përgjigje të gabuar, pasi ka mijëra kafshë që meritojnë admirimin dhe respektin tonë.

Sidoqoftë, disa kafshë kanë tendencë të ngrihen në majë të gradave kur bëhet fjalë për të na lënë pa koment me bukurinë dhe hirin e tyre. Në atë numër janë përfshirë kuajt. Shumica prej nesh, kur mendojmë për një kalë, mendojmë si kafshë madhështore, të bukur dhe të fuqishme që vrapojnë lirshëm në një livadh të hapur, mbase duke u hedhur mbi një rrjedhë apo log. Por, kur ju keni një mundësi për të parë një kalë personalisht, është një eksperiencë e paharrueshme. Sidoqoftë, mund të habiteni kur mësoni se kuajt mund të jenë valltarë të shkëlqyeshëm.

Një nga sportet ku përfshihen kuajt quhet dressage(Stërvitje)

Në këtë stërvitje, kuajt kërcejnë dhe performojnë para një turme, dhe ato gjykohen bazuar në aftësitë e tyre dhe lëvizjet e këndshme. Kjo është shumë si ngjitje patinazhi në Olimpiadë.

Një video e një kali që ka vallëzuar sipas ritmit të muzikës është bërë shumë e famshme në rrjetet sociale. Është mahnitëse se ai kal ndjek ritmin dhe bën hapa të sakta të vallëzimit. Më poshtë keni video të kalit që vallëzon. Emri i kalorësit në video është Andreas Helgstrand, dhe kali i tij është Blue Hors Matine.

BiMedia

By I ZH

Leave a Reply