Në kohën me koronavirus shumica e njerëzve i kryejnë punët e tyre nga shtëpia. Kur kaloni orë të tëra ulur para kompjuterit, më shpesh në karrige që nuk janë anatomike, mund të ndikojë gjithashtu në shpinë.

Qëndrimi i duhur ndihmon në parandalimin e dhimbjes së shpinës dhe zvogëlon rrezikun e osteoporozës. Përveç shpinës, qëndrimi i duhur është gjithashtu i rëndësishëm për funksionimin e duhur të organeve të caktuara, siç janë mushkëritë dhe zorrët.

Nëse rrini ulur për një kohë të gjatë, bëni pushime.

Nëse qëndroni ulur për një kohë të gjatë, më shpesh gjatë punës në kompjuterin tuaj, është shumë e rëndësishme që herë pas here të ngriheni dhe të ecni. Kjo është e rëndësishme jo vetëm për gjendjen e duhur, por edhe për qarkullimin e gjakut. Të ulesh shumë gjatë nuk është e shëndetshme.

Veshët duhet të jenë të nivel me shpatul lat dhe ijët

Mënyra më e lehtë se keni një qëndrim të duhur është të siguroheni se veshët tuaj janë në nivel me supet dhe ijët. Kontrolloni atë ndërsa punoni dhe uleni për orë të tëra.

Uluni drejt

Gjithmonë përpiquni të mbani drejt këmbët, veçanërisht nëse rrini për një kohë të gjatë ulur.

Përdorni karrige që siguron rehati të trupit

Për një gjendje të duhur duhet të keni një karrige që siguron mbështetje në qafë dhe pjesën e sipërme të shpinës dhe mbështetje të plotë për ijët. Ajo, në radhë të parë, duhet të jetë e rehatshme.

Bëni ushtrime

Disa ushtrime mund të ndihmojnë dhe të jenë të dobishëm për gjendjen tuaj. Këto janë zakonisht ushtrimet më themelore shtrirëse që shumica e njerëzve mund të kryejnë.

Ushqimi

Marrja e ushqyesve është e rëndësishme për shëndetin e kockave, si ushqime të pasura me kalcium. Kockat e forta dhe të shëndetshme zvogà «lojnë rrezikun e frakturave dhe probleme të tjera të kockave. Perimet jeshile janë gjithashtu burim i mirë i vitaminave për riparimin e kockave.

By B I

Leave a Reply