Kina është duke rritur kontrollin e të huajve në hyrje dhe forcimin e kontrollit kufitar pasi numri i rasteve të koronaviruseve të importuara një-ditore vendosi një rekord, duke ndihmuar dyfishin e numrit ditor të infeksioneve të zbuluara rishtazi.

Rastet e reja të konfirmuara në territorin e Kinës arritën në 99 të Shtunën prej 46 nga dita e më parshme, duke përfshirë edhe dy udhëtarë nga jashtë.

Në qendrën tregtare Shanghai, 51 shtetas kinezë që fluturonin në të njëjtën fluturim nga Rusia rezultuan pozitiv.

“Rreziku i rasteve të importuara është rritur në mënyrë dramatike,” tha Wen Guohui, kryetar i Guangzhou, në një qendër ekonomike në Kinën Jugore, në konferencë shtypi të Dielën.

“Shpresojmë se të huajt mund t’i përmbahen rreptësisht rregullave antivirus siç bëjnë kinezët,” tha ai.

“Për momentin, epidemia ende po përhapet me shpejtësi jashtë shtetit, kështu që qytetet bregdetare të Kinës, qytetet kryesore me kontakte të ngushta ndërkombëtare janë shumë të prekshme, dhe mund të shohin që epidemia të kthehet përsëri”, tha Zhong për gazetën zyrtare të People Daily në një intervistë të botuar të Dielën .

“Ende nuk është koha për të hequr maska,” tha ai, duke shtuar se zbatimi i i masave antivirus të Kinës, ofron përvojë për vendet e tjera që kërkojnë të përmbajnë sëmundjen. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply