Në zyrat e Gjendjes Civile në Republikën e Shqipërisë, ekziston një listë me emrat e papërshtatshëm (antroponime) të ndaluar.

Emrat që gjenden në këtë listë, nëpunësit dhe prindërit nuk kanë të drejtë t’i emërtojnë fëmijët e sapolindur.

Kjo është lista e emrave të papërshtatshëm të ndaluar në Shqipëri:

Ankim, Arancata, Avash, Bretk, Berr, Burgim, Ballokume ,Car, Cub ,Currane, Currele ,Careva, Carina ,Cbane, Dert ,Derman ,Dovlet, Durak, Ekran, Eros ,Ferman Federate ,Fodulle ,Gazep ,Gallata ,Gabime ,Groshe, Gjezap, Hyzmet, Hice ,Hafije, Helme, Ironi ,Jermsine, Keqan, Keqe ,Krajlice, Levere ,Meze, Meshire ,Mjafte, Mjaftime ,Mjaftoni, Mbarime ,Mbete, Mbylle, Marrezi ,Ndalime ,Pikellime ,Pafate ,Pseerdhe ,Rike ,Rakita, Spece ,Sose ,Stenate, Sherre ,Shkurte ,Shkurtime Vajtime ,Xhenaze, Zehere.

By I ZH

Leave a Reply