Japonia është e gatshme të shpall gjendje të jashtëzakonshme në Tokio dhe gjashtë rajone të tjera ndërsa kriza koronavirus e vendit përshkallëzohet, raporton Dailymail, transmeton BiMedia.

Kryeministri Shinzo Abe tha se masat do të shpallen në detaje të martën, dhe do të përfshijë një distancim të shtuar shoqëror, por do të ndalet nga bllokimet e forta si ai në Evropë. Abe gjithashtu tha që qeveria po përgatit një paketë stimuluese prej 990 bilionë dollarësh për të ndihmuar ekonominë e vendit përmes krizës, përfshirë pagesa të parave të gatshme për familjet.

Japonia ishte një nga vendet e para që u godit nga koronavirusi jashtë Kinës, por raportoi disa raste të reja dhe vdekje deri në javët e fundit, kur të dy filluan pikimet.

Abe ka thënë se ekspertët për një grup pune të ngarkuar nga qeveria e nxitën atë të përgatitet të deklarojë një gjendje të jashtëzakonshme, e cila do të mbulojë Tokio, prefekturat fqinje Chiba, Kanagawa dhe Saitama, qendrën perëndimore të Osaka dhe Hyogo, si dhe rajonin jugperëndimor të Fukuoka.

Tokio ka qenë më i goditur nga rritja e rasteve, spitalet janë tashë të mbingarkuara nga rritja e papritur e të infektuarve.

Ministria e shëndetësisë së Japonisë ka konfirmuar 3,654 raste të koronavirusit, duke përfshirë 84 vdekje.

BiMedia

By I ZH

Leave a Reply