“Histori nga lufta e Kosovës” titullohet dokumentari i realizuar nga djali i dy mërgimtarëve shqiptar nga Kosova. Ai është Shan Karemani, i cili ka lindur dhe është rritur në SHBA, por nuk ka harruar rrënjët e tij, prejardhjen nga Kosova. Ai në vitin 2019 ka realizuar një dokumentar ku tregohen histori nga persona dhe familje të ndryshme për përjetimin në luftën e Kosovës. Për më tepër mund të ndiqni dokumentari në Youtube në linkun më poshtë:

By I ZH