Greqia është vënë nën kamp karantinë për migrantët pasi 20 azilkërkues u testuan pozitivë për koronavirus, tha ministria e migracionit.
Gjithsej 63 persona janë testuar pasi një migrante 19-vjeçare u infektua dhe lindi në një spital në Athinë. Ishte rasti i parë i raportuar i mijëra azilkërkuesve në kampe të mbipopulluara në të gjithë Greqinë.


Asnjë nga të infektuarit nuk ka simptoma, tha ministria. Ata shtojnë se ata vazhdojnë testimin.

Cdo hyrje ose dalje nga Camp Riccona është e ndaluar për 14 ditët e ardhshme. Riccona ndodhet 75 km në veri-lindje të Athinës. Rreth 2.500 njerëz jetojnë në kamp. Policia do të monitorojë zbatimin e masës.

Autoritetet po përpiqeshin të përcaktonin se ku gruaja e re kishte kontraktuar infeksionin në fillim të kësaj jave dhe po shqyrtonin nëse mund të ndodhte në vetë spitalin. Kampi do të ketë një hapësirë ​​të izoluar për pacientët e infektuar me koronavirus, thanë burimet e ministrisë.


Greqia, e cila raportoi rastin e parë të infeksionit në fund të shkurtit, ka 1.415 të infektuar dhe 51 të vdekur. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply