Për shkak të reshjeve të dëborës gjatë 24 orëve të kaluara, janë regjistruar gjithsej 22 pemë të rënë në territorin e Shkupit.
Prej tyre 17 janë në vendbanime dhe pesë të tjerë janë në Parkun e Qytetit, tha kryetari i Shkupit Petre Shilegov. Ai postoi në profilin e tij në Facebook se ekipe nga Qyteti i Shkupit dhe shërbimet publike menjëherë dolën në terren duke pastruar degë dhe pemë të rënë dhe duke riparuar degë të thyera që vareshin nga pemët dhe duke paraqitur një rrezik për kalimtarët.
– Ne u bëjmë thirrje qytetarëve që të jenë të kujdesshëm kur lëvizin përgjatë pemëve dhe linjave të pemëve, dhe në të njëjtën kohë kërkojmë nga ata të jenë të durueshëm gjatë aktivitetet për pastrimin e dëmeve të shkaktuara nga reshjet e dendura të borës vazhdojnë, ka shkruar Shilegov në Facebook. /BiMedia/

By I ZH

Leave a Reply