Shëndetësi

Fuqia e gjumit në forcimin e ushtrimeve të barkut

Angazhimi në ushtrime të zhvillimit të muskujve të barkut është i nevojshëm, gjithçka që bëni jashtë seancave të stërvitjes është po aq e rëndësishme sa edhe regjimi juaj i stërvitjes.

Nëse i përkisni grupit individësh të privuar nga gjumi, atëherë modelet tuaja të gjumit në të vërtetë mund ta bëjnë atë më të ashpër për të arritur qëllimet tuaja të stërvitjes, transmeton lajmi.net.

Megjithëse ushtrimi rrit gjumin, efektiviteti i seancave tuaja të stërvitjes do të varet nga cilësia e gjumit tuaj. Këtu janë disa njohuri mbi përdorimin e gjumit për t’i bërë seancat tuaja të stërvitjes edhe më efektive:

Si e përmirëson ushtrimin gjumi

Ushtrimi nxit prodhimin e hormonit rregullues të gjumit të quajtur adenosine. Pasi të grumbullohet në sasi të mëdha, do të filloni të ndiheni të përgjumur ose thjesht të lodhur. Sa më shumë që të punoni, aq më të larta bëhen efektet e këtij hormoni.

Si gjumi përmirëson ushtrimin

Gjumi ju ndihmon të rinovoni pas një dite të gjatë stresi ose duke punuar jashtë, shkruan alternative medicine. Marrja e gjumit të mjaftueshëm do të sigurojë që të dy trupi dhe mendja juaj janë gati për regjimin tuaj të përditshëm të ushtrimeve.

Për më tepër, gjumi cilësor shkakton prodhimin e hormonit të rritjes njerëzore, i cili përmirëson ritmin e rritjes së muskujve dhe zhvillimin e muskujve të barkut.

Identifikimi i çfarë duhet të jepni përparësi

Të dy gjumi dhe stërvitja janë thelbësore për të mbetur të shëndetshëm. Kjo është arsyeja pse rutina juaj e stërvitjes nuk duhet të nënkuptojë kurrë sakrifikimin e gjumit.

Në mënyrë ideale, duhet të gjeni një mënyrë për të përshtatur ushtrimin në programin tuaj të përditshëm, ndërsa ende flini në shtatë deri në tetë orë.

Nga ana tjetër, orari juaj i ushtrimeve gjithashtu mund të kufizojë ose përmirësojë cilësinë tuaj të gjumit. Për shembull, përfshirja e vetes në seanca të stërvitjes abstreme pak para se të shkoni për të fjetur mund ta bëjë më të ashpër të bëni një sy gjumë.

Përmirësoni rutinën tuaj të gjumit

Do të jetë kundër intuitiv të vendosni shtatë orë mënjanë për të fjetur në interes të seancave stërvitore cilësore, vetëm për të shpenzuar gjysmën e tyre zgjuar. Si regjimi juaj i gjumit ashtu edhe ai i stërvitjes do të dëmtohen nga kjo. Përkundrazi, kërkoni mënyra për të përmirësuar ritmin tuaj të çiftit.

Për shembull, mund të eliminoni çdo ekspozim ndaj dritës blu tridhjetë minuta para se të shkoni për të fjetur. Si e tillë, do të duhet të ruani larg telefonit ose llaptopit gjatë kësaj periudhe.