Fenomenet e çuditshme në qiellin mbi Turqinë u shfaqën pikërisht në momentin që zona u godit nga një tërmet me magnitudë 7.4 ballë.

Gjeofizikantët dhe meteorologët nuk janë plotësisht të sigurt pse ka ndodhur ky fenomen.

Disa besojnë se rrufeja ndodh nëse ka një çarje të madhe në tokë afër, ndërsa të tjerë thonë se është një hark elektrik i shkaktuar nga lëkundjet e linjave të energjisë.

Shikoni këtë video të vetëtimave që u shfaqën në qiell në të njëjtën kohë me tërmetin në Turqi:

By B I