Shumica e pacientëve me koronavirus u infektuan nga dikush që nuk po shfaqte ndonjë simptomë të virusit vdekjeprurës.

Duke përdorur modelimin matematikor, studiuesit e Shkollës së Mjekësisë në Universitetin Shanghai Jiao zbuluan se 79.7% e njerëzve me virus vdekjeprurës u infektuan nga dikush që nuk tregon simptoma, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Ekipi gjithashtu zbuloi se koha mesatare që dikush ka virusin dhe mund ta kalojë atë përpara se të tregojë simptoma është 3.8 ditë.

Ekipi zbuloi se shumica e njerëzve do të kapin virusin nga dikush që duket krejtësisht i shëndetshëm, por tashmë është infektuar.

Dikush mund të ketë virusin për 3,8 ditë përpara se të shfaqte ndonjë simptomë dhe akoma të jetë në gjendje ta transferojë virusin te një person tjetër.

By I ZH

Leave a Reply