Në një kohë kur higjena personale është themelore në luftën kundër COVID-19, shkencëtarët kanë bërë një thirrje të fortë.

Mos harroni të mbyllni gjithmonë kapakun e tualetit! Sipas shkencëtarëve në Kinë, virusi i ri, COVID-19 mund të përhapet edhe nga jashtëqitjet e njerëzve të infektuar.

Rikujtojmë se një nga simptomat e para të koronavirusit është diarreja, ndaj shkencëtarët theksojnë se duhet të kemi kujdes të vecantë në tualet, të mbyllin kapakun dhe të mundohemi ta mbajmë sa më pastër.

Për këtë arsye, shkencëtarët theksojnë se në këtë periudhë karantimi, nuk duhet kurrësesi të përdorim tualete publike, në lokale apo në aeroporte.

Dhe nuk duhet të harrojmë kurrë të lajmë duart për më shumë se 20 sekonda, duke mbrojtur kështu veten dhe të afërmit tanë.

By I ZH

Leave a Reply