Lajme Rajoni

E fundit! Vrau vajzën e saj 9-muajshe dhe u arratis, arrestohet 46-vjeçarja në Korçë

Policia e Korçës, ne operacionin e kod.uar “A.rr.atia”, arr.e.stoi nje shtetase në kërkim ndërkombëtar e quajtur Irena Kostaki (Zeria), 46 vjeçe, banuese në fshatin Miras, Devoll, për të cilën është caktuar masa e sig.urisë “Ar.r.est në b.ur.g”, për veprën p.en.ale “V.ra.sja me paramendim”.

Gjy.kata e Lamias në Greqi, me vendim pe.nal të formës së pr.erë, e ka d.ën.uar këtë shtetase me 20 vite b.u.rg, për veprën “V.ra.sja me qëllim”, sipas legjislacionit grek, e cila korrespondon me veprën pen.ale “V.r.a.sja me paramendim” të Kodit Penal të Republikës së Shqipërisë.

Përmbledhje e ngjarjes së ndodhur:

Kjo shtetase, më datë 28.08.1995, në Diles, Greqi, ka v.r.a.rë duke e mb.y.tur me duar, vajzën e saj 9-muajshe dhe më datë 05.03.1997 është arr.a.t.isur nga Qendra e Par.ab.ur.gimit të Femrave në Koridalo, Greqi, ku ka qenë me masë sigurie.

Masa e sigurisë nga Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë është caktuar për efekt të njohjes së vendimit të Gjy.katës së Lamias, Greqi.