Studiuesit amerikanë dhe koreano-jugorë kanë zbuluar se lidhja ndërmjet një punonjësi njerëzor dhe një roboti ndonjëherë është shumë e fortë dhe se mund të jetë e keqe për punën.

Ndonjëherë, një “lidhje e fortë emocionale me robotët e tjerë” mund të ndikojë negativisht në “cilësinë e përgjithshme të punës ekipore dhe efektivitetin” e një kompanie, sipas shkencëtarëve. Një studim nga shkencëtarët nga Universiteti i Miçiganit (SHBA) dhe Universiteti Sungkunkwan (Koreja e Jugut) këtë muaj zbuloi se kur një punëtor është më i lidhur me një robot, kjo shpesh çon në një perceptim nënndërgjegjeshëm – “ne jemi kundër tyre”, ku çifti njeri-makinë konkurron me pjesën tjetër të ekipit në vend që të kontribuojë pozitivisht në punën dhe performancën më të mirë në grup.

Lionel Robert, një profesor i asociuar në Shkollën e Informacionit në Michigan dhe Sangseok Ti, një asistent profesor i Koresë së Jugut për menaxhimin e sistemeve të informacionit, kryen një sërë procedurash për të përcaktuar – si ndikon mbibesimi njeri-robot në efektivitetin e përgjithshëm të ekipit?

Në provat, 88 persona u ndanë në 44 ekipe, secila e përbërë nga deri në dy persona dhe dy robotë. Skuadrave iu dha detyra të lëviznin shishe nga pozicione të ndryshme në një mjedis konkurrues. Pas eksperimentit, pjesëmarrësit u pyetën – si e vlerësojnë performancën dhe marrëdhënien e tyre me partnerët njerëzorë dhe robotikë? U zbulua se kur njerëzit zhvilluan një lidhje më të madhe me robotët, ekipet prej dy personash dhe dy makinerish në përgjithësi u ndanë më tej në nëngrupe, gjë që ndikoi negativisht në “cilësinë dhe efektivitetin” e ekipit.

Shkencëtarët besojnë se ekziston një mënyrë për të parandaluar efekte të tilla anësore. Duket se ka nevojë për të përmirësuar komunikimin midis njerëzve, të cilët përndryshe mund të lidhen me makina. Rekomandimet përfshijnë aktivitete të përbashkëta – ekskursione, ngjarje sportive për punonjësit ose aktivitete të ndryshme që do të përmirësojnë shpirtin e ekipit.