Dhjetra trupa kanë mbetur në rrugët e një qyteti të Ekuadorit, ndërsa zyrtarët luftojnë për të përballuar vdekjet në rritje të koronavirusit dhe familjet e pikëlluara detyrohen të përdorin kuti kartoni për arkivolet. Familjarët dhe të afërmit i vendosën trupat në buzë rrugës me shpresën e dëshpëruar se autoritetet do të ishin në gjendje t’i largonin, por heqjet zgjasin deri në tre ditë, raporton Dailymail, transmeton BiMedia.

Nënkryetari i Ekuadorit Otto Sonnenholzner kërkoi falje pasi banorët postuan imazhe dhe video të kufomave në mediat sociale.

Autoritetet mblodhën të paktën 150 kufoma në fillim të kësaj jave, por nuk konfirmuan se sa prej të vdekurve ishin viktima të pandemisë.

Ekuador raportoi të dielën 3,646 raste të koronavirusit, duke përfshirë 180 vdekje, shumica e tyre ndodhin në Guayaquil dhe provincën përreth të Guayas.

BiMedia

By I ZH

Leave a Reply