Koronavirusi ka prekur ekonominë globale, ku njëra ndër ekonomitë e prekura është edhe ajo e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Kartmonedha amerikane pritet të bëjë një rënie drastike për shkak të virusit që ka pushtuar botën. Kjo rënie mendohet të jetë më e madhja javore që nga viti 1987.

Indeksi i dollarit tregoi një rënie javore me gati 4 5%.

“Kërkesa për dollarin është ngrirë pas një jave të jashtëzakonshme në Wall Street dhe premtimet e kreut të FED-it se do të derdhin para pa llogari, për të mbështetur një ekonomi plotësisht të ngecur në vend”, tha Joe Manimbo, nga Western Union.

Presidenti i Bankës Qendrore Amerikane Jerome Poëell tha dje se institucioni do të vazhdojë të japë para “në mënyrë agresive” për të luftuar ndikimin ekonomik të epidemisë COVID-19.

SHBA është që nga dje vendi me numrin më të madh të rasteve të infektimit me COVID-19, të deklaruara zyrtarisht, me më shumë se 97 000 raste dhe 1 475 vdekje.

By I ZH

Leave a Reply