Shëndetësi

Dezinfektoni këta pesë artikuj që ta mbroni veten dhe familjen

Ekspertët kanë paralajmëruar prej ditësh që coronavirusi zgjat në sipërfaqe të caktuara, kështu që është e rëndësishme të dezinfektoni gjëra të caktuara në shtëpinë tuaj rregullisht. Për të larguar virusin nga sipërfaqet e tilla, është e nevojshme të pastrohen objekte të tilla si një dorezë dere, priza e dritës, rubineti, telekomanda etj. Telefoni celular Mesatarisht, […]

Shëndetësi

A mund ta vrasin coronavirusin pijet e nxehta dhe rrezet ultravioletë?

Pyetjet sesi ndikon ushqimi dhe nxehtësia tek coronavirusi janë më të shpeshtat Një mjek britanik, Hilary Jones, i është përgjigjur dy pyetjeve: Pyetje: Kam dëgjuar që pijet e nxehta mund ta vrasin virusin. A është e vërtetë kjo? Përgjigjja: Nuk ka absolutisht asgjë të vërtetë tek kjo, për fat të keq. Njerëzit janë duke lexuar të […]

Shëndetësi

Një grup të rinjsh shqiptarë, që jetojnë jashtë Kosovës me Aksion Humanitar për mjekët dhe infermierët në Vendlindje

Përballë kësaj sfide të vështirë, ku mjekët dhe infermierët janë në frontin e parë për t’u ballafaquar në luftën me COVID-19, e kemi konsideruar humane dhe shumë të nevojshme të japim kontributin tonë.Ne jemi një grup të rinjsh shqiptarë, që jetojmë jashtë Kosovës (përkatësisht në Gjermani, Zvicër dhe Itali). Pasi që kontaktuam me Spitalin e […]

Shëndetësi

A ndikojnë thonjtë e gjatë në përhapjen më të shpejtë të koronavirusit

Të gjithë i lani duart mirë gjatë pandemisë Covid-19, por sa pastroni thonjtë tuaj? Një infermiere ka paralajmëruar se thonjtë e gjatë mund të jenë një nga përhapësit më të shpejtë të koronavirusit pasi mund të strehojnë mikrobe, baktere dhe madje edhe virusin nën të, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net. Punëtori shëndetësor australian shkroi se praktika […]