Lajme Zgjedhjet 2020

Republika e Maqedonisë së Veriut me Qeveri të re

Me 62 vota pro dhe 51 kundër,  deputetët e Kuvendit të republikës së Maqedonisë votuan qeverinë e re të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Pro votuan deputetët e shumicës parlamentare, ndërkohë ashtu edhe siç paralajmëruan gjatë debatit deputetë e opozitës votuan kundër. Ndërkohë deputeti Arben Ziberi ka rezultuar pozitiv me Covid-19. Për këtë arsye ai […]

Lajme Zgjedhjet 2020

Zaev: Do ta formoj Qeverinë

Lideri i LSDM-së Zoran Zaev pas marrjes së mandatit për formimin e Qeverisë, deklaroi se është i sigurt se në afatin e paraparë kushtetues do të arrijë të formojë ekipin e ri qeveritar. I pyetur se çka do të ndodhë nëse për 20 ditë nuk arrin të formojë Qeveri, a do ta kthejë mandatin dhe […]

Lajme Zgjedhjet 2020

Zaev merr mandatin për formimin e qeverisë së re

Presidenti i vendit, Stevo Pendarovski tashmë i ka dorëzuar mandatin kreut të LSDM-së, njëherë udhëheqësit të koalicionit “Mundemi” Zoran Zaev për formimin e qeverisë së re. “Në bazë të nenit 84, në pajtueshmëri me nenin 90 të Kushteutës dhe ropozimit të koalicionit “Mundemi”, për mandatar për formimin e qeverisë e zgjedh Zoran zaevin, kreun e […]

Lajme Zgjedhjet 2020

Zaev sot merr mandatin për qeverinë e re

Presidenti Stevo Pendarovski sot do t’i japë mandatin për formimin e Qeverisë kryetarit të LSDM-së Zoran Zaev, partia e të cilit si pjesë e koalicionit “Mundemi” ka marrë më shumë mandate në zgjedhjet e 15 korrikut. Nga kabineti i presidentit thonë se Zaev e ka njoftuar presidentin Pendarovski që negocion me më shumë parti për […]

Politike Vendi Zgjedhjet 2020

Pendarovski: Mandatin do ia japë atij që do të më bindë se ka 61 deputetë

Presidenti Stevo Pendarovski ka thënë se do t’i japë mandatin për formimin e qeverisë cilitdo përfaqësues që në listat zgjedhore kanë marrë deputetë në Kuvend dhe i cili siç thotë, “do ta bind se ka shumicën prej 61 depuetë”. “Norma kushtetuese e nenit 90 për ndarjen e mandatit është e qartë – mandatin e merr […]

Lajme Zgjedhjet 2020

KSHZ-ja sot certifikon zgjedhjet e 15 korrikut

Komisioni shtetëror zgjedhor sot do të mbajë mbledhje publike ku do të sillet përfundimi me publikimin e rezultateve përfundimtare zyrtare të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, të mbajtura më 15 korrik. Pas përfundimit të kësaj mbledhje, është caktuar mbledhje solemne ku do t’u ndahen vendimet deputetëve të zgjedhur. Mbledhja është caktuar pasi që Gjykata administrative vendosi […]

Lajme Zgjedhjet 2020

Vendimet e KSHZ-së për ankesat, partitë mund të ankohen në Gjykatën Administrative

Në mbledhje treorëshe, unanimisht, anëtarët e Komisionit shtetëror zgjedhor mbrëmë i hodhi poshtë të gjitha 2.142 ankesat e parashtruara nga partitë politike për Zgjedhjet e parakohshme parlamentare. Vlerësim i anëtarëve të KSHZ-së ishte se ankesat janë pa dëshmi, ndërkaq një pjesë e madhe e atyre që ishin parashtruar nga E Majta, nuk kishin as nënshkrim […]

Lajme Zgjedhjet 2020

Spasovski: Fitues i zgjedhjeve të djeshme është secili votues

Kryeministri teknik, Oliver Spasovski falënderoi qytetarët që shfrytëzuan të drejtën për të votuar në kushte të jashtëzakonshme si pasojë e pandemisë si dhe institucionet që mundësuan që procesi zgjedhor të zhvillohej pa pengesa. “Fitues i zgjedhjeve të djeshme është secili votues, secili pjesëmarrës në procesin zgjedhor dhe para se gjithash dhe mbi gjitha, fitues është […]

Lajme Zgjedhjet 2020

Nga seanca konstituive e Kuvendit deri te formimi i qeverisë, si do jet procesi

Më së voni 20 ditë nga mbajtja e zgjedhjeve duhet të mbahet seancë konstituive e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, ndërsa seancën e konvokon kryetari i përbërjes së mëparshme, në këtë rast Talat Xhaferi. Kuvendin do ta përbëjnë 120 deputetë, të cilët i përfaqësojnë qytetarët dhe vendosin sipas bindjes së tyre. Sipas Kushtetutës, […]