Politike Vendi

LSDM: Paratë e akcizës shkojnë në buxhet për të ndihmuar ekonominë

Nëpërmjet një njoftimi të LSDM-së thuhet se “OBRM-PDUKM edhe një herë dëshmon se nuk i intereson për menaxhimin me pasojat ekonomike dhe shëndetësore nga coronavirusi, por përpiqet të përfitojë ndonjë pikë politike”. “Nëse më herët nga pallati i bardhë gënjenin se ka vetëm 100 testime për coronavirus, nëse gënjenin se 140 mijë qytetarë kanë mbetur […]

Politike Rajoni

Veseli: Liria e mediave ndër shtyllat themelore të sistemit liberal demokratik

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli ka thënë se raporti i fundit i organizatës së njohur Reporterë Pa Kufi për renditjen e lirisë së shtypit tregon edhe këtë vit një përmirësim të mëtejshëm me pesë vende të gjendjes në Kosovë duke dalë goxha më mirë se të gjithë shtetet me të cilët kufizohet. […]

Politike Vendi

OBRM-PDUKM: Pushteti e keqpërdor gjendjen e jashtëzakonshme

Partia opozitare maqedonase OBRM-PDUKM, përmes një kumtese për media thekson se LSDM-ja e keqpërdor gjendjen e jashtëzakonshme në vend. Sipas OBRM-PDUKM-së, nuk ka pajisje mbrojtëse adekuate për personelin mjekësor dhe qytetarët dhe mungon testimi gjithëpërfshirës. “Gjëja e vetme që funksionon janë shpalljet për punësime dhe paratë që ndahen tek dëgjuesit partiak. Qytetarët pyesin nëse pushteti […]