Opinione

EFEKTI QË PRODHON MODELI ‘ALBIN KURTI’ NË MAQEDON

Shkruan: Emin Azemi Modeli Albin Kurti ka qenë dashur të ndodhë shumë më herët në skenën politike të shqiptarëve në Maqedoni. Mirëpo sa herë që bëheshim gati ta presim këtë model, në deriçkat e qeverive futeshin partitë opozitare shqiptare, të cilat saora digjnin kauzat ‘albiniste’ dhe shndërroheshin në flutura të djegura që jepnin shpirt posa […]

Opinione

‘Albinizmi’ është frymë që i frikon zhvatësit e shqiptarisë

Shkruan: Kim Mehmeti ‘Albinizmi’ është frymë që i frikon zhvatësit e shqiptarisë, andaj ata janë bashkuar që ta ngulfasin atë frymë! ‘Albinizmi’ simbolizon një frymë, një vendosmëri për ta çliruar Kosovën nga zhvatësit e saj dhe mbi të gjitha, ‘Albinizmi’ shpërfaq shpresën rinore se Kosova mund të jetë e ardhmja e tyre, se ajo duhet […]

Opinione

Dhuna në Bazë Gjinore dhe Rëndësia e Mbështetjes Psikologjike

Autore: Mr.Sc.Sema Halili-Psikologe e Licencuar në Psikologjinë e Shëndetit Mental; Magjistre e Psikologjisë Klinike; Gestalt Psikoterapeute e Licencuar nga EAGT / Trajnere. “Gratë janë gjysma e popullatës dhe njëkohësisht edukatore të gjysmës tjetër”-por fatëkeqësisht janë më shumë viktima të dhunës. Është koha që të gjithë së bashku t’i themi jo dhunës ndaj grave, t’i themi […]

Opinione

Pse shqiptarët e bojkotuan 8 shtatorin – Ditën e referendumit për pavarësinë e Maqedonisë?!

Nga Abdulla Mehmeti/ Më 8 shtator 1991 u mbajt Referendum për pavarësimin e Maqedonisë nga ish-federata jugosllave. Ky referendum atëkohë u bojkotua nga shqiptarët, të cilët kërkuan statusin e autonomisë dhe nuk ishin të kënaqur me pozitën e arritur në Kushtetutën e re të këtij vendi. Sipas vlerësimeve shtetërore të asaj kohe, mbi 95 për […]

Opinione

“TOP-SHOP” kryeministri!

Nga Nijazi Muhamedi VEZET E KLLUKURA SI “PRIORITETE” TE “TOP-SHOPIT”..! Ky “top-shop”kryeministri dje e katranosi punen prap:”prioritetet”qe i thote ne mengjes, i ndryshon ne mbremje dhe ec e gjeje cka do thote sot dhe cka do beje neser,edhe ate kur ende nuk paska “keshilltare” te rinj dhe nuk e dime se a i ka perzene […]

Opinione

Kush po i përze shqiptarët nga vendi

Një artikull alarmant i “The Economist” për shpopullimin dhe plakjen e Shqipërisë, ka ndezur në vend debatin më meskin dhe sipërfaqësor që mund të imagjinohej.  Kundërshtarët e Edi Ramës, argumentojnë se ardhja e rilindjes në pushtet ka përkuar jo krejt rastësisht me një valë të re emigracioni dhe bëjnë kryeministrin aktual tërësisht përgjegjës, për faktin […]