History Intervista

Intervista e veprimtarit Adem Demaçi në 2013-tën, tregon për kohën e burgosjes së parë (VIDEO)

Në një intervsistë për emisionin e dikurshëm “Pa rrotlla” të udhëhequr nga gazetari Milaim Zeka, veprimtari i njohur i çështjeve kombëtare, Adem Demaçi, tregon se si ka marrë frymën patriotike që në shkollimin e tij, e tregon se si është burgosur për herë të parë nga Serbia, të cilët fillimisht janë munduar ta bëjnë pjesë […]

Opinione

EFEKTI QË PRODHON MODELI ‘ALBIN KURTI’ NË MAQEDON

Shkruan: Emin Azemi Modeli Albin Kurti ka qenë dashur të ndodhë shumë më herët në skenën politike të shqiptarëve në Maqedoni. Mirëpo sa herë që bëheshim gati ta presim këtë model, në deriçkat e qeverive futeshin partitë opozitare shqiptare, të cilat saora digjnin kauzat ‘albiniste’ dhe shndërroheshin në flutura të djegura që jepnin shpirt posa […]

Opinione

‘Albinizmi’ është frymë që i frikon zhvatësit e shqiptarisë

Shkruan: Kim Mehmeti ‘Albinizmi’ është frymë që i frikon zhvatësit e shqiptarisë, andaj ata janë bashkuar që ta ngulfasin atë frymë! ‘Albinizmi’ simbolizon një frymë, një vendosmëri për ta çliruar Kosovën nga zhvatësit e saj dhe mbi të gjitha, ‘Albinizmi’ shpërfaq shpresën rinore se Kosova mund të jetë e ardhmja e tyre, se ajo duhet […]

Intervista

Për tre vite Klubi Alpin Bjeshkatar promovon pasuritë malore të Strugës! – Intervistë me kryetarin e klubit, Nderim Pollozhani

Klubi Alpin Bjeshkatar Strugë në prill të këtij viti bëri 3 vjet që nga formimi. Falë aktiviteteve dhe ngjitjeve të shumta të aktivistëve të klubit, Struga tashmë nuk njihet vetëm për liqenin dhe lumin Drini i Zi, por edhe për malet dhe bjeshkët e bukura që ka. Përveç maleve të Strugës, aktivistët e klubit kanë […]

Opinione

Dhuna në Bazë Gjinore dhe Rëndësia e Mbështetjes Psikologjike

Autore: Mr.Sc.Sema Halili-Psikologe e Licencuar në Psikologjinë e Shëndetit Mental; Magjistre e Psikologjisë Klinike; Gestalt Psikoterapeute e Licencuar nga EAGT / Trajnere. “Gratë janë gjysma e popullatës dhe njëkohësisht edukatore të gjysmës tjetër”-por fatëkeqësisht janë më shumë viktima të dhunës. Është koha që të gjithë së bashku t’i themi jo dhunës ndaj grave, t’i themi […]

Opinione

Pse shqiptarët e bojkotuan 8 shtatorin – Ditën e referendumit për pavarësinë e Maqedonisë?!

Nga Abdulla Mehmeti/ Më 8 shtator 1991 u mbajt Referendum për pavarësimin e Maqedonisë nga ish-federata jugosllave. Ky referendum atëkohë u bojkotua nga shqiptarët, të cilët kërkuan statusin e autonomisë dhe nuk ishin të kënaqur me pozitën e arritur në Kushtetutën e re të këtij vendi. Sipas vlerësimeve shtetërore të asaj kohe, mbi 95 për […]