Në pesë muajt e parë të këtij viti, shitjet e Tesla Model Y u rritën me 270% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022 në Evropë.

Në periudhën janar-maj, prodhuesi amerikan shiti 103.716 vetura të modelit Y në Kontinentin e Vjetër.

Vendin e dytë për sa i përket shitjeve e zuri Dacia Sandero (101.947), dhe vendin e tretë Renault Clio (99.343).

Volkswagen T-Roc (98.150) dhe Opel Corsa (95.338) janë gjithashtu në top pesëshe, sipas rezultateve të mbledhura nga uebfaqja e specializuar fokus2move.

1. Tesla Model Y: 103.716

2. Dacia Sandero: 101.947

3. Renault Clio: 99.343

4. Volkswagen T-Roc: 98.150

5. Opel Corsa: 95.338

6. Dacia Duster: 89.633

7. Volkswagen Tiguan: 78.875

8. Peugeot 208: 77.247

9. Toyota Yaris: 75.641/koha.net

By B I