Intervista

Si Të Kalojmë Kohën Në Shtëpi, Pa Aktivitete Jashtë? – Intervistë

Donika Bakiu, magjistre e studimeve albanologjike, publiciste e disa shkrimeve dhe studimeve lidhur me librin dhe leximin që tani e në vazhdim ndjek studimet për doctorate në UEJL. Intervista me Donika Bakiun BiMedia: Çfarë do të na thonit për kohën që kalojmë me Corona Virusin? Është gjendje e rëndë do të thoja por duhet të qëndrojmë […]

Shëndetësi

Një grup të rinjsh shqiptarë, që jetojnë jashtë Kosovës me Aksion Humanitar për mjekët dhe infermierët në Vendlindje

Përballë kësaj sfide të vështirë, ku mjekët dhe infermierët janë në frontin e parë për t’u ballafaquar në luftën me COVID-19, e kemi konsideruar humane dhe shumë të nevojshme të japim kontributin tonë.Ne jemi një grup të rinjsh shqiptarë, që jetojmë jashtë Kosovës (përkatësisht në Gjermani, Zvicër dhe Itali). Pasi që kontaktuam me Spitalin e […]

Kronika Lajme Vendi

Korona edhe në Tetovë, si kontrollohen personat e vetizoluar dhe sa janë gjithsej?!

Aktualisht në Tetovë në vetizolim janë gjithsej 503 persona, ky numër ishte më i lartë mirëpo një pjesë prej të vetizoluarve të cilët ishin kthyer nga shtetet e Bashkimit Evropian ju ka kaluar periudha e inkubacionit, gjegjësisht periudha prej 14 ditësh. Të gjithë këto persona kontrollohen vazhdimisht, këtë na konfirmon një nga të izoluarit i […]