Koronavirus Lajme Vendi

Koronavirusi, disa funksionarë shtetërorë në vetizolim

Prej ditës së djeshme, një numër i madh i funksionarëve të LSDM-së janë në vetizolim për shkak të kontakteve që kanë pasur me zv/kryetarin e LSDM-së, Muhamed Zekiri. Në vetizolim ndodhen, zv/kryeministrja për Çështje Ekonomike Milla Carovska. Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Damjan Mançevski, Këshilltari i kryeministrit për marrëdhënie me publikun, Marjan Zabërçanec. Drejtori […]

Lajme Vendi

11 persona akuzohen për shkeljen të orës policore në Tetovë, propozohen dënime prej 2 mije eurosh

Prokuroria Themelore Publike e Tetovës deri tek Gjykata Themelore -Tetovë ka propozuar urdhër dënim kundër 11 personave për mosveprim sipas rekomandimeve shëndetësore gjatë kohës së pandemisë, që është e dënueshme në bazë të nenit 206 alineja 1 nga Kodi Penal. Prokuroria i ka propozuar Gjykatës që personave në fjalë t’ju shqiptohet dënim prej nga 2 […]

Lajme Rajoni

Kosova rihap kufijtë tokësorë

ga dita e hënë, në Kosovë u rihapën kufijtë tokësorë që ishin mbyllur qysh më 13 mars, për të frenuar përhapjen e koronavirusit.Qeveria në detyrë e Kosovës e mori këtë vendim të dielën. Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar konfirmoi se janë rihapur kufijtë në Merdarë, Vërmicë, Kullë, Hani i Elezit, Jarinë dhe Dheu i Bardhë. […]

Lajme Vendi

Fjalë përmbyllëse të mbrojtjes për rastin “Reket”

Sot në Gjykatën Penale në Shkup, vazhdon seanca për rastin “Reket”, në të cilën mbrojtja e të akuzuarit të parë në rastin, Bojan Jovanovski-Boki 13 dhe ish prokurores speciale, Katica Janeva do të kenë fjalët përmbyllëse. Pas fjalëve përmbyllëse, kryetarja e Këshillit Gjyqësor, gjykatësja Vaska Nikollovska-Masevska, duhet të caktojë seancën e re në të cilën […]