Një vaksinë që mbron nga tuberkuloza (TB) dhe përmirëson natyrisht sistemin imunitar të një personi, është duke u testuar tek 4,000 punonjës të kujdesit shëndetësor në Australi për të parë nëse mund të mbrojë kundër koronavirusit, raporton DailyMail, transmeton BiMedia.
Vaksina Bacillus Calmette-Guérin (BCG) përdoret për t’u dhënë fëmijëve imunitet ndaj tuberkulozës – një infeksion bakterial, por mendohet se ka edhe benefite të tjera.
Gjykimet kanë zbuluar më parë personat që marrin bllokimin kanë reagime të përmirësuara imune dhe janë më të aftë të mbrohen nga infeksione të ndryshme. Këto të ashtuquajturat efekte jashtë synimit përfshijnë mbrojtje të zgjeruar kundër sëmundjeve të frymëmarrjes, dhe ato janë pranuar edhe nga Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH).
Shkencëtarët tani po vendosin vaksinën tek mijëra njerëz për të parë nëse ajo ofron mbrojtje shtesë kundër SARS-CoV-2 dhe zvogëlon ashpërsinë e simptomave COVID-19.


Deri më sot, Australia ka raportuar pothuajse 3,000 raste dhe 13 vdekje, me numrin global të infeksioneve që afrohen gjysmë milioni. Teste të ngjashme janë duke u zhvilluar në vende të tjera përfshirë Hollandën, Gjermaninë dhe Britaninë e Madhe. /BiMedia/
By I ZH

Leave a Reply