Policia e Kocanit ngriti akuzë penale në Prokurorinë Themelore Publike kundër një personi nga Koçani i cili përhapi informacion të rremë në rrjetet sociale se ai ishte pozitiv me koronavirus.
Pas marrjes së njoftimit, zyrtarët policorë hetuan rastin dhe me dyshimin e arsyeshëm se ishte shkelur neni 206 i Kodit Penal në lidhje me rregulloret shëndetësore gjatë një epidemie, u ngrit një raport.

Më 31 Mars, një person i raportuar, në profilin e saj në rrjetin social Facebook bëri lajm të rremë se ishte infektuar me COVID-19 dhe i bëri thirrje kujtdo që kishte pasur kontakt me të, të testohej për sëmundjen. Personi në fjalë nuk është testuar më parë për koronavirusin, sipas një raporti të Ministrisë së Brendshme të Koçanit.

Policia thotë se përhapja e lajmeve të rremë është duke e komplikuar situatën tashmë të komplikuar me luftën e COVID-19.

Sipas autoriteteve, masa e marrë është një paralajmërim publik që në kushtet kur të gjithë kanë hapësirën e tyre të lirë në rrjetet sociale, duhet të veprojë me kujdes dhe të mos shkaktojë ankth dhe panik në publik.

BiMedia

By I ZH

Leave a Reply